La CUP-Capgirem Barcelona participa a la constitució del Consell Municipal de l’Eixample.

Anna Serra i Roger Bujons han pres possessió del càrrec per imperatiu legal "comprometent-se amb la lluita per la independència, el feminisme i el socialisme arreu dels Països Catalans".

El darrer dimecres de juliol s’ha constituït el Consell Municipal de l’Eixample, dos mesos després d’haver-se celebrat les eleccions municipals. El Consell Municipal, que compta amb 23 conselleries, es configura segons els resultats de les darreres eleccions municipals al districte de l’Eixample. Queda compost de la següent manera: CiU (8), BeC (5), ERC (3), Cs (2), CUP (2), PP (2), PSC (1). Anna Serra i Roger Bujons, escollits en assemblees obertes per la CUP-Capgirem Barcelona, han pres possessió del càrrec per imperatiu legal “comprometent-se amb la lluita per la independència, el feminisme i el socialisme arreu dels Països Catalans”.

Des de les assemblees de l’Eixample de la CUP-Capgirem Barcelona ens hem abstingut en l’elecció de Trini Capdevila (ERC) com a nova presidenta de l’Eixample, que ha rebut els vots a favor de la resta de formacions polítiques. Anna Serra ha justificat l’abstenció pel "mercadeig amb les presidències del districte" que realitzen cada 4 anys els partits en l’àmbit de ciutat i ha apostat pel canvi de la normativa que obliga a què la presidència del districte sigui per un regidor/a de l’Ajuntament. Amb aquest pacte, les presidències dels 10 districtes s'han repartit entre 10 regidors/es dels partits de l’oposició, en un estrambòtic joc d’interessos i equilibris que no té res a veure amb la voluntat del veïnat. En el cas concret de l’Eixample, tanmateix, Anna Serra ha reconegut la trajectòria de Trini Capdevila en el moviment feminista, independentista i veïnal.

Roger Bujons, per la seva banda, ha recordat que la CUP-Capgirem Barcelona treballarà per “obrir el plenari a la participació veïnal, donant accés a la informació que s’hi tracti”. També ha apuntat una sèrie d’aspectes a treballar des del districte: garantir l’accés a l’habitatge i a la sanitat pública, aconseguir l’autogestió veïnal de Transformadors, convertir en zona de vianants la Ronda de Sant Antoni entre d’altres, afrontar la proliferació del turisme, les marxes antiavortistes de l’Avinguda Gaudí, les demandes de Recreant Cruïlles, la contaminació ambiental o el futur de la presó Model.